• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відкриття виставки-акції "Річ у тім 2"
опубліковано 25 листопада 2021 року о 05:26

Щороку у період з 25 листопада по 10 грудня протягом глобальної акції “16 днів активізму проти насильства над жінками” суспільство, організації, державні структури та всі охочі активізують свої зусилля у боротьбі із гендерно зумовленим насильством.
У 2020 році за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, у співпраці із Офісом Віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, ООН Жінки та UNOPS відбулася виставка “Річ у тім” та онлайн-кампанія у її підтримку. 
Назва “Річ у тім” - це гра слів, яка об’єднує концепцію виставки, на якій будуть представлені 16 реальних побутових предметів, які використовувалися як знаряддя насильства, та мовний зворот для пояснення проблематики насильства: “річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається”, “річ у тім, що люди, що пережили насильство, бояться про це говорити”, “річ у тім, що насильники не вважають себе насильниками” тощо.
Усі предмети взяті з реальних справ і кримінальних зведень Міністерства внутрішніх справ України (у історіях предметів імена змінені).
Найжахливіше в побутовому насильстві - це буденність. А його інструментом можуть виступати звичайні речі, які є в кожному будинку.
У 2021 році за ініціативи МВС, під патронатом Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, за участі Першої Леді України Олени Зеленської та за підтримки міжнародних партнерів кампанія отримала своє продовження.
Мета цьогорічної кампанії – вкотре привернути увагу населення до такого жахливого явища як насильство. 
«Річ у тім 2.0» — це соціальна ініціатива, в межах якої проходить виставка та онлайн відео-кампанія, де представлені 16 предметів, пов'язаних з реальними випадками домашнього насильства. Цьогоріч створено 16 відеороликів за участю відомих особистостей: акторів/-ок, ведучих, музикантів, вчених та спортсменів, які озвучили реальні історії постраждалих від домашнього насильства. 
Авторкою сценаріїв та режисеркою проєкту цього року виступить Ірина Цілик — лауреатка кінофестивалю «Санденс» (2020) за найкращу режисерську роботу у категорії світового документального кіно за стрічку «Земля блакитна, ніби апельсин».
У кампанії взяли участь Маша Єфросиніна, Дмитро Шуров, Злата Огнєвіч, Тоня Матвієнко, Сергій Кривцов, Сергій Дмитрієв, Катерина Молчанова, Ірма Вітовська, Леся Матвєєва, Анна Неплях, Ахтем Сеітаблаєв, Олександр Коляда, Олена Дашутіна, Оля Цибульська, Софія Андрухович, Артем Чех.
Що входить в кампанію:
В межах кампанії було створено:
● 16 відео-історій, де відомі українці та українки розказують історію домашнього насильства та показують предмет, який його репрезентує.
● Окремий онлайн-портал, який знаходиться за посиланням: richutim2021.rozirvykolo.org. На сайті зібрано усі історії, а також міститься інформація для постраждалих та контакти допомоги.
● Постери та матеріали, які стали частиною подій у регіонах
● Виставку предметів із історій.
Протягом 16 днів (з 25 листопада до 10 грудня) виставка буде доступна для громадськості на 2-му поверсі ТРЦ “Гуллівер”.
Відео-історії у повному обсязі будуть розміщені на сайті richutim2021.rozirvykolo.org та
доступні у соціальних мережах за #річутім2.
Протягом 16 днів (з 25 листопада до 10 грудня) короткі трейлери відео будуть розміщуватися на екранах на ТРЦ “Гулівер”.

Відкриття виставки-акції "Річ у тім 2"Відкриття виставки-акції "Річ у тім 2"

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux