• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Сьогодні, 25 листопада, у День боротьби проти домашнього насильства в прес-центрі «Укрінформ» відбувся брифінг з нагоди проведення щорічної Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”
опубліковано 25 листопада 2021 року о 02:15

Сьогодні, 25 листопада, у День боротьби проти домашнього насильства в прес-центрі «Укрінформ» відбувся брифінг з нагоди проведення щорічної Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства” за участі Голови Нацсоцслужби Владислава Машкіна, заступника Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольги Ревук, заступника Міністра внутрішніх справ України Катерини Павліченко, представників Фонду Народонаселення ООН в Україні, благодійних організацій «Конвіктус Україна» та Українська фундація громадського здоров’я».
Під час виступу Голова Нацсоцслужби Владислав Машкін представив соціальний відео-ролик «Ми – проти насильства!», онлайн курс «Профілактика та ідентифікація небезпечних ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми», розроблений Нацсоцслужбою у співпраці з Громадською організацією «А21 України» та інформаційну карту «16 днів проти насильства 2021», розміщену на офіційному сайті Нацсоцслужби. Зокрема він наголосив про важливість боротьби з будь-якими формами насильства у суспільстві. «Свобода від насильства – ключова складова безпеки кожного громадянина України. І ми повинні спільними зусиллями викоріняти будь-які прояви агресії та нетолерантності у суспільстві та допомагати кожному, хто опинився жертвою насильства» - зазначив Владислав Машкін.
За 1 рік фактичної діяльності Нацсоцслужби пріоритетним вектором роботи 2021 року в напрямку протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству визначено – навчання фахівців обласних, районних адміністрацій
та органів місцевого самоврядування:
- з питань запобігання та протидії домашньому насильству проведено 3 довгострокових навчальних тренінги, зокрема на базі Української школи урядування.
- з питань протидії торгівлі людьми – 15 навчань.
- з питань дотримання гендерної рівності Нацсоцслужбою проведено 9 тематичних навчальних тренінгів.
Нацсоцслужбою на запрошення Національної поліції України проведено навчання для керівників дільничних офіцерів поліції та секторів протидії домашньому насильству головних управлінь Національної поліції в областях.
Опрацьовано алгоритм дій у порядку взаємодії державних органів та установ з питань запобігання та протидії домашнього насильства, торгівлі людьми та обговорено аспекти проведення спільних інформаційних кампаній з громадськістю.
Спільно з Урядовим контактним центром проводиться підвищення кваліфікації операторів „гарячої лінії” 15-47 з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

брифінг з нагоди проведення щорічної Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”

брифінг з нагоди проведення щорічної Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”брифінг з нагоди проведення щорічної Всеукраїнської акції „16 днів проти насильства”

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux