• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
На Прикарпатті проведено обласний форум "Громада - для дітей, діти - для громади"
опубліковано 26 серпня 2022 року о 08:51

На зображенні може бути: 14 людей, люди стоять та текст «нацсоцслужба на прикарпатт проведено обласний форум <<громада -для дтей, дти для громади>> <якщо не придляти особливой BCi найбльш триваля турботи, любови захисту дíтям, проблеми такими дитячий любов турбота увага захист обласний форум: для громади>> <<громада для дтей,дт органзатор: працвникв прикарпаття

В рамках відзначення Дня незалежності України 26 серпня громадською організацією «Асоціація працівників сфери захисту дітей Прикарпаття» в місті Івано-Франківськ проведено обласний форум «Громада – для дітей, діти - для громади» за участі керівників служби у справах дітей облдержадміністрації, головного управління ГУ Нацсоцслужби в Івано-Франківській області, начальників служб у справах дітей районних державних адміністрацій, міських, сільських та селищних територіальних громад, представників управлінь освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення Івано-Франківської облдержадміністрації, представників обласної прокуратури, ювенальної превенції, регіонального Представника ВРУ з прав людини, філії Центру пробації в Івано-Франківській області, керівників дитячого самоврядування та дитячих консультативно-дорадчих рад, міжнародних громадських організацій. 

Форум «Громада – для дітей, діти - для громади»  став громадською ініціативою «Асоціації працівників сфери захисту дітей Прикарпаття», яка нещодавно створена на Івано-Франківщині, як комунікативний центр для актуалізації питань захисту прав дітей у суспільстві. На запрошення організаторів участь у заході взяв заступник директора Департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Нацсоцслужби Володимир Вовк.

Сьогодні Івано-Франківщина стала домом для дітей та сімей з дітьми, тимчасово переміщених із зони бойових дій. Серед них прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади різних типів та підпорядкування, сім’ї та діти соціально вразливих категорій. Створення для них відповідних умов для проживання та виховання, надання їм належних соціальних, освітніх, медичних, психологічних послуг, оточення їх турботою та піклуванням є пріоритетом у роботі виконавчої влади області, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Спікерами акцентовано увагу на створенні в громадах в умовах воєнного стану простору безпеки для дітей, середовища дружнього до дитини. 

У своєму виступі Володимир Вовк акцентував увагу, що в умовах воєнного стану в Україні службам у справах дітей, працівникам соціального захисту населення тих регіонів, зокрема Івано-Франківщини, які гостинно прийняли внутрішньо переміщені сім’ї з дітьми з окупованих ворогом територій та зон активних бойових дій доводиться виконувати свої обов’язки з подвійним навантаженням. Тому неоціненною є участь громадських організацій, благодійних фондів та волонтерських загонів в підтримці переміщених сімей.

За результатами зустрічі домовлено про об’єднання всіх зусиль органів місцевого самоврядування та виконавчої влади і громадськості задля підтримки дітей в умовах воєнного стану.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux