• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Нацсоцслужба здійснила моніторинговий візит Галицької територіальної громади
опубліковано 27 серпня 2022 року о 08:50

Нацсоцслужба здійснила моніторинговий візит Галицької територіальної громади з метою вивчення проблем, з якими стикаються сім’ї в місцях компактного проживання дітей та осіб з числа вимушено переселених родин із зони бойових дій до Івано-Франківської області.

З початку повномасштабної війни Івано-Франківська область прийняла близько 146 тисяч тимчасово переміщених осіб, третину яких становлять діти.

На територію області з інших областей, що знаходяться в епіцентрі активних воєнних дій, перемістилось 362 дитини із закладів цілодобового перебування (діти, які опинились у складних життєвих обставинах, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування). На даний час з Прикарпаття вибуло 178 вихованців зазначених закладів цілодобового перебування (переїхали до іншої області, виїхали за кордон, повернулись до місця постійного проживання, повернуті в біологічні сім’ї, вибули в сім’ї опікунів, прийомні сім’ї, в сім’ю усиновлювачів).

З початку війни російської федерації проти України 310 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із законними представниками (ПС, ДБСТ, опікуни та піклувальники) перемістились на територію регіону з інших областей, що знаходяться у зоні бойових дій. За період бойових дій з області виїхало 132 дитини даної категорії.

На території Івано-Франківської області виявлено 134 дитини переміщених з зони активних воєнних дій без супроводу батьків або інших законних представників. Службами у справах дітей відповідних міських, селищних, сільських рад вказаних дітей влаштовано на тимчасове проживання/перебування в сім`ї родичів/знайомих.

Станом на сьогодні 66 дітей, які тимчасово були влаштовані на проживання/перебування в сім`ї родичів/знайомих, повернуто біологічним батькам.

В Івано-Франківській області три дитини отримали статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування внаслідок воєнних дій. Станом на сьогодні дітей влаштовано під опіку в сім’ї родичів на території Богородчанської, Кутської та Ланчинської селищних рад.

З метою вивчення проблем, з якими стикаються сім’ї в місцях компактного проживання дітей та осіб з числа вимушено переселених родин із зони бойових дій до Івано-Франківської області та пошуку шляхів їх вирішення заступником директора департаменту з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Нацсоцслужби Володимиром Вовком здійснено поїздку до Галицької територіальної громади Івано-Франківської області, в ході якої відвідано 3 дитячі будинки сімейного типу та 1 прийомну сім’ю, які переїхали із міст Констянтинівка, Краматорськ, Слов’янськ Донецької області.

Також відвідано Городенківську територіальну громаду. Зокрема, стаціонарне відділення комунального закладу «Центр соціального обслуговування», де проживають люди похилого віку, в тому числі внутрішньо переміщені особи, дитячий дошкільний заклад с. Михальче, в якому заплановано провести реконструкцію будівлі для ДБСТ, проведено зустріч із громадською організацією «СОС Дитяче містечко», яка виступає донором проєкту, а також відвідано ДБСТ, яке проживає у будинку, придбаному за кошти субвенції з державного бюджету України.

Особисті зустрічі з головами громад дали можливість пересвідчитись у ефективності співпраці між органами місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями, органами місцевої та державної влади. Результатом цієї співпраці має бути створення умов для повноцінного задоволення всіх нагальних потреб сімей з дітьми, особливо тих дітей, відповідальність за долю яких покладено на державу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux