• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Платформа відновлення та розвитку: Голова Нацсоцслужби взяв участь у зустрічі, присвяченій реалізації права дитини на сім’ю під час війни
опубліковано 23 травня 2023 року о 16:33

Понад 80 фахівців з усієї України зібралися на дводенну Платформу розвитку та відновлення, щоби обговорити як в умовах війни реалізовувати право дитини на сімейне виховання, які є нагальні проблеми і що можна зробити для їх розв'язання. 


Зустріч у Києві організувала міжнародна благодійна організація Партнерство «Кожній дитині», яка вже 25 років працює у сфері захисту прав дитини. 


Перший день заходу був присвячений відкритому діалогу на тему «Як забезпечити право дитини на сім’ю в сучасних умовах: виклики та можливості під час війни та відбудови України». 

Серед учасників були керівники регіональних служб у справах дітей, головних управлінь Нацсоцслужби, експерти сфери, представниця Дитячого фонду ООН в Україні, а також голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик.


“Тут зібралися люди, які змінюють державну політику у сфері захисту прав дитини, які прагнуть забезпечити найкращі інтереси дитини. Мета заходу – виробити нові уніфіковані підходи, спрямовані на те, щоб кожна дитина виховувалась у сім’ї”, – наголосив на початку зустрічі Василь Луцик. 




“У заходу кілька цілей – познайомити фахівців особисто, поділитися кращими практиками, які є у регіонах, обмінятися досвідом. Почути про ваші проблеми, щоби знайти спільні рішення. Виокремити нагальні питання, які ми зі свого боку – Міністерство соціальної політики і Національна сервісна соціальна служба – можемо винести на обговорення і допомогти вирішити на державному рівні”, – додав Луцик. 


Доброзичливу і водночас робочу атмосферу відзначила і керівниця секції захисту дітей представництва ЮНІСЕФ в Україні Джин Джой.


“У цій залі я побачила неймовірну енергетику: всі були раді бачити одне одного. Це свідчення того, наскільки ми потрібні одне одному як колеги, наскільки нам важливо нам вчитися один в одного, обмінюватися думками і досвідом. Хочу подякувати Партнерству «Кожній дитині» за неймовірну роботу, за нашу спільну діяльність. Міжнародна спільнота надає повну підтримку того, що ми робимо. І від нас залежить як перетворити цю підтримку на вагомі зміни,” зауважила Джин Джой. 


Зінаїда Кияниця, заступниця директора Партнерства «Кожній дитині», координаторка проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» познайомила присутніх зі статистикою роботи своєї організації від початку повномасштабного російського вторгнення. 


Зокрема експерти провели моніторинг стану безпеки та потреб більш як 61 тисячі дітей позбавлених батьківського піклування у сімейних формах виховання, а також більш як 40 тисяч дітей в інституційних закладах. 


“Ми надали допомогу понад 23-м тисячам дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування; підготували 48 тренерів та навчили 187 кандидатів, готових до створення сімейних форм виховання. А ще надали підтримку й супровід у веденні 730 складних випадків”, – розповіла Зінаїда Кияниця. 






Другий день заходу розпочався із робочих зустрічей начальників служб у справах дітей обласних ОВА, керівників головних управлінь НССС та голови Нацсоцслужби. Разом планували першочергові кроки щодо впровадження напрацьованих ініціатив. А потім учасники заходу взяли участь у серії майстер-класів із розвитку професійних навичок: вчилися основам комунікації, створювали ляльки -мотанки та лікувалися музикотерапією.


 



*Платформа відбулася у рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни». Проєкт реалізує Міжнародна благодійна організація «Партнерство «Кожній дитині» на замовлення Міністерства соціальної політики за підтримки Представництва дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ у співпраці з Національною соціальною сервісною службою України, Міністерством освіти та науки України, Міністерством охорони здоров’я України.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux